fiol

Fiol

Sedan åtminstone 1980, har arbetat med fioler - så många instrument har under åren passerat "nävarna". Kravet på kvalitet har hela tiden präglat mitt arbete och sortiment.
Både nytt och spelat finns i lager - och nu även el-fioler!

Du kan handla tryggt hos mig då jag ger tre års funktionsgaranti på bl.a. daCapoPro violinerna, som du nu kan köpa på nätbutiken!

Vanliga fiolfrågor

Har du fler frågor om fioler kan du med fördel läsa mer här. Var nyfiken och gå till sidorna och se vilka svenska musikskolor som har daCapo. De första instrumenten levererades 1985! daCapoPro-violinerna finns nu i fem storlekar från 1/8 till 4/4. Vill Du titta på hur de tillverkas - följ då med på ett studiebesök.

violinDen första egna fiolen

De flesta musikskolor håller eleverna med fioler till och med 3/4-storlek. När det är dags för en fullstor fiol får föräldrarna ordna instrument.
Jag kan varmt rekommendera daCapoPro! Sedan 1986 har jag levererat hundratals daCapo-fioler till musikskolor och privatpersoner runt om i Norden. Den senaste modellen daCapoPro har än högre kvalitet, och jag är stolt att den faktiskt är tillverkad i Europa!

I mindre storlekar (1/8-3/4) finns de i två utförande; ST med enklare stråke i glasfiber eller DL med tysk stråke i brazil och ebenholts. I båda fallen ingår lätt väska med ryggsäcksrem, harts och Resonans skulderstöd.
Beställ och se priser här!

 

Tips om storlekar

Håll fiolen under hakan - du skall kunna sluta vänster hand om snäckan och med en svagt böjd vänsterarm hålla instrumentet.
I tabellen kan du se fiolens totala längd dvs från snäckan till nedersadel.
Mer mått på alla stråkinstrument finns här.
4/4 59,4 cm
3/4 56,5 cm
1/2 52,2 cm
1/4 47,0 cm
1/8 43,0 cm
Specifikationer daCapoPro
  • lock i europeisk gran
  • botten, hals och sarger i europeisk lönn
  • greppbräda i ebenholts
  • stämskruvar i ebenholts
  • handlackerad
  • färdigbyggd/slutjusterad i min verkstad

 

Fortsätt att läsa om fioler!
Här kan du hämta hem faktablad om fioler.
 
©1998-2015 Stefan Sundberg Fiolbyggarverkstad AB, Skånim, 452 93 Strömstad
Tel 0526-230 67 .:::. E-post:  info@fiolbygg.se